ЗДО №3, Зміївський ЗДО №3, Зміїв
Харківська область, Чугуївський район

Паспорт харчоблоку

Паспорт

харчоблоку закладу освіти

 

Дата складання паспорту________25.03.2021 р._______________________________________

Найменування закладу освіти Комунальний заклад “Зміївський заклад дошкільної освіти (ясла-садок)№3”_Зміївської міської ради Чугуївського району Харківської області____________________

Адреса, телефон закладу освіти__63403 Харківська область м. Зміїв провулок Спортивний,3-а  (05747)337-04________________________________________________

Прізвище, ім’я, по-батькові керівника закладу освіти_Афанасьєва Інна Іванівна___________

Проектна потужність закладу освіти_____81_________________________________________

Фактична кількість дітей___130 дитини______________________________________________

Кількість дітей, які харчуються_130  дитини__________________________________________

Реєстраційний номер оператора ринку харчовихпродуктів__r-UA-20-12-310________________

Спосіб організації харчування дітей (так/ні)

Харчоблок

Буфет-роздаткова

Буфет

Привозне

Інше

так

 

 

 

 

 

Інформація прот суб’єкт господарювання, який здійснює харчування

(у разі залучення інших)

Найменування________________________________________________________________

Дата, № договору _____________________________________________________________

Адреса(юридична,фактична)___________________________________________________

Прізвище, ім’я, по-батькові керівника___________________________________________

Реєстраційний номер оператора ринку харчових продуктів(об’єкту громадського харчування)___________________________________________________________________

Реєстраційний номер оператора харчових продуктів(транспортного засобу)___________

Дані про впровадження процедур заснованих на принципах НАССР_________________

 

Хараектеристика інженерного забезпечення, приміщень, обладнання, інвентарю

 

так

ні

кількість

опис

Розміщення харчоблоку (їдальні):

у будівлі закладу освіти

так

 

 

Розміщено на першому поверсі двоповерхової будівлі закладу з виходом на вулицю..

в окремій будівлі

 

 

 

 

Система водопостачання

холодна проточна вода наявна

так

 

 

Харчоблок забезпечений достатньою  кількістю холодної проточної води. Водопостачання централізоване КП «Зміїв-сервіс»

 

стан мережі задовільний

    так

 

 

Система водопостачання знаходиться  в задовільному стані

вода відповідає вимогам ДСанПіН

так

 

 

Досліджена  проба води за визначеними показниками відповідає вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 "Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною"  (протокол дослідження питної води  від 30.09.2020 року № СГЛ 1142/2020 , результат санітарно-мікробіологічного дослідження №МЛ 3232/2020 від 16.09.2020)

згідно з договором №77/10.1 від 24.07.2020р.

Гаряча проточна вода наявна

так

 

 

Заклад забезпечений достатньою  кількістю гарячої проточної води. Гаряча вода подається до приміщень харчоблоку , буфетних кімнат групових осередків (4 групи). Встановлено 5 електричних водонагрівачів

 

Резервне джерело гарячо їпроточної води обладнано

 

ні

 

 

 

Каналізаційна система :

централізована

так

 

 

 КП “Змів-Сервіс”

Місцеві очисні споруди

 

ні

 

 

вигріб

 

ні

 

 

приміщення неканалізовані

 

ні

 

 

стан мережі задовільний

так

 

 

 

очистка вигребу проводиться своєчасно

 

 

 

 

Система опалення:

централізована

 

ні

 

 

локальна

так

 

 

На території закладу розташована топкова. Знаходиться в  оренді КП “Деревянко” Працює на твердому паливі .

пічне

 

 

 

 

не опалюються

 

 

 

 

стан системи задовільний

так

 

 

 

Система вентиляції:

Загальнообмінна природня

так

 

 

Вікна з провітрюванням (3 шт),  вентиляційні канали .

Загальнообмінна природня з механічним спонуканням

так

 

 

У варочному цеху функціонує загальнообмінна природня вентиляція    з механічним спонуканням (над плитою витяжна вентиляція)

Місцева від технологічного обладнання

 

ні

 

 

Встановлені кондиціонери

 

ні

 

 

стан системи задовільний

так

 

 

 

Система освітлення

Природне відповідає вимогам

так

 

3

Вікна шт.

стан віконних блоків задовільний

так

 

3

Вікна металопластикові знаходяться в задовільному стані

Штучне відповідає вимогам

так

 

9

Лампи енергозберігаючі  всі прибори закритого типу

 

Захисна освітлювальна арматура обладнана, відповідаєвимогам

так

 

9

Усі освітлювальні лампи обладнані захисними плафонами

(скляною арматурою)

 

Виробничих, допоміжних, складських приміщень достатньо

так

 

 

 Варочний цех, овочевий, м'ясо-рибний цех, мийний для миття кухонного, столового посуду,  комора для зберігання сипучих і молочних продуктів, бакалії, кімната для зберігання чистого посуду, овочесховище   для зберігання овочів (знаходиться на подвір’ї закладу. Сухе, без природного  освітлення приміщення, має  загально обмінну природну вентиляцію)

Оздоблення поверхонь відповідає вимогам

так

 

 

Усі матеріали для оздоблення приміщень безпечні.

стеля

так

 

 

Без тріщин, щілин, деформації, ознак ураження грибком , побілена вапном

стіни

так

 

 

На стінах - керамічна плитка . Без тріщин, щілин, деформації, ознак ураження грибком. 

 

підлога

так

 

 

Не слизька керамічна шліфована плитка, стійка до застосування деззасобів, без щілин, дефектів, механічних пошкоджень

вікна

так

 

 

Вікна металопластикові

двері

так

 

 

З ПВХ — 3шт, з МДФ — 3шт.без щілин. Без дефектів та механічних пошкоджень.

Контактні поверхні

так

 

 

Нержавіюча харчова сталь, харчовий алюміній, гладкі дерев'яні поверхні

Холодильне обладнання відповідає вимогам (у т.ч. маркування проведено), забезпеченістьдостатня

так

 

5

3 побутові холодильники   та 2 морозильні камери (5 одиниць)

  На кухні – 2 побутових  холодильника  ( №1 – добові проби/гастрономія, №2 молочна продукція )

2 морозильні камери в кладовій для зберігання (мяса, риби,  масла), №3  холодильник для зберігання яєць знаходиться в коморі.

Холодильне обладнання промарковане, усі забезпечені термометрами, температурний режим дотримується, контроль здійснюється.

Технологічне обладнання відповідає вимогам, забезпеченість достатня

так

 

 

2

 

3

 

5

2

5

 

4

 

 

1

4

 

2

2

 

5

Оснащення харчоблоку:

- електричні плити з духовими шафами обладнані терморегуляторами; -електричних м'сорубки (для сирої та готової продукції та варених овочів) 2 м'сорубки для сирої та готової продукції        потребують заміни

-електронагрівачі;

-Терези товарні, гастрономічні ;

-Столи для обробки продуктів харчування

(риба, м'ясо, овочі, тісто, хліб);

шафи; стелажі для зберігання сухих продуктів, овочів, плодоовочевих консервів;

-закрита шафа для зберігання хліба;

 стелажі для зберіганя столового посуду (буфетні кімнати),

 кухонного (варочний цех)

- дерев’яні підтоварники для зберігання сухої продукції в мішках 

- шафи з  решітками для зберігання столового і чайного посуду (буфетна)

Всі столи мають відповідне  маркування.

 

 

Кухонний посуд відповідає вимогам (у т.ч. маркування проведено), забезпеченість достатня

 

 

так

 

 

 

38

8

4

10

8

16

 

4

4

2

18

6

30

Забезпечені кухонним посудом різного розміру і призначення:

каструлі,

сковороди,

казани,

відра, баки для зберігання запасу води, 

тази;

ополоники (розливні харчоблок, буфетні кімнати), 

лопатки дерев'яні, 

тертушки.

шумовка
ковш, кухоль

листи для запікання

чайники та каструлі емальовані для доставки готових страв в групу та до їдальні

Виготовлені  з  нержавіючої сталі, алюмінію,   чавуну,  дерева  тощо; в достатній кількості, виміряні та промарковані.

 

Столовий посуд відповідає вимогам, забезпеченість достатня

так

 

 

 

235

235

235

120

160

Столовий посуд фаянсовий, з нержавіючої сталі:

тарілка глибока

тарілка десертна, мілка

чашки

виделки

ложки

Відповідає наявної кількості дітей за списком із можливістю заміни

 

Розділові столи відповідають вимогам (у т.ч. маркування проведено), забезпеченість достатня

так

 

5

 

 

 

1

1

1

1

1

 

Розділові столи відповідають вимогам, вкриті  нержавіючою харчовою сталлю без швів; для роботи з тістом з дерев'яною гладкою поверхнею без щілин, а саме:

- м'ясо сире;

- риба сира,

- овочі сирі

- готова продукції

- тісто

2 столи для роботи з тістом та готової продукції  старі та  потребують заміни .

Розділовий інвентар відповідає вимогам (у т.ч. маркування проведено), забезпеченістьдостатня

так

 

 

Заклад  забезпечений наборами дошок, виготовлених з твердих порід дерева з гладкою поверхнею та ножів що марковані відповідно до призначення (м/с, м/в, р/с, р/в, о/с, о/в, салат, гастрономія, хліб, сир, салат, тісто).

 

Інвентар для прибирання відповідає вимогам (у т.ч. маркування проведено), забезпеченість достатня, зберігання упорядковано

так

 

 

Інвертар для прибирання в наявності відра, щітка, швабри, ганчірки, йоршики промарковані та закріплені за кожним з цехів (гарячого цеху,  м'ясного цеху, овочевого цеху та допоміжних приміщень , в т. ч.буфетні кімнати групових осередків

 

Поточність технологічного процесу дотримується

так

 

 

На харчоблоці відсутні зустрічні потоки сирої і готової продукції. Обробка сирих і готових продуктів проводиться на різних відповідно маркованих столах з використанням інвентарю з відповідним маркуванням.

 

Забезпеченість мийними засобами достатня, документ щодо його якості та безпечності у наявності, зберігання упорядковане

так

 

 

Миючі засоби в достатній кількості, документ щодо їх якості та безпечності у наявності, зберігання упорядковане: “Гала”, 4 л, чистящий засіб “Гала” 2 кг, мило рідке 2,2, мило туалетне 27 шт, пральний порошок 15 кг. 

Забезпеченість дезінфекційними засобами достатня, документи щодо їх якості та безпечності, регламент з використання у наявності, зберігання упорядковане

так

 

 

Забезпеченість дезінфекційними засобами достатня, документи щодо їх якості та безпечності, використання у наявності, зберігання у порядковане:  “Саніліт” 10 кг, “Манорм експерт” 5 л., “Бланідас” 5 кг мають свідотство про державну реєстрацію та методичні висновки щодо їх застосування, умови їх зберігання дотримуються.

Поводження з відходами від повідає вимогам

так

 

 

Харчові відходи збираються у відповідній промаркованій ємкості, наповненням не більше 2/3 об’єму, виносяться на прикінці кожного дня

Проведення заходів ззапобігання проникнення шкідників (дезінсекція, дератизація, механічнізасоби) забезпечено

так

 

 

Договір щодо проведення дезинсекції, дератизації в наявності. З Зміївською міжрайонною філією ДУ “Харківський ОЛЦ МОЗ України”. Проведено 16.09.2020 року

На вікнах харчоблоку встановлені москітні сітки.

Організація харчування дітей, питного режиму

 

так

ні

кількість

Опис

Їдальня забезпечена достатньою кількістю місць

так

 

130

Харчування дітей здійснюється у 4 групових кімнатах. Кількість місць достатня.

Умови для дотримання правил особистої гігієни дітьми створені

так

 

 

Усі 4 групи обладнані санітарними блоками. В кожному сан. блоці встановлені  умивальники, забезпечені рідким милом, індивідуальними (паперовими) рушниками, вішалками; полички для предметів особистої гігієни закріплені за кожною дитиною та відповідно промарковані

 

Умови для зберігання добових проб створені відповідно до вимог

так

 

 

Добові проби зберігаються в стирильному посуді  в холодильнику на харчоблоці  добових проб, при температурі +4 - +80 С із зазначенням дати та часу відбирання.

 

Питний режим дітей організований, відповідає вимогам

так

 

 

Кип’ятіння води для питних потреб здійснюється в окремій маркованій ємності на харчоблоці.

питний фонтанчик

 

ні

 

 

кип’ячена питна вода

так

 

 

 

В групових кімнатах стоять промарковані чайники з кип’яченою водою. Кожна дитина за потребою отримує кип’ячену воду в індивідуальній чашці 

фасована бутильована вода з засобами розливу

 

ні

 

 

Стан дотриманнявимог до гігієни персоналу, якийпрацює в зоніповодження з харчовими продуктами

 

так

ні

кількість

Опис

Кількість персоналу відповідає вимогам

так

 

5

По штату – 5, укомплектовано 5 (Завгосп, кухарі, підсобний робітник, старша медична сестра)

Персонал відповідає кваліфікаційним вимогам (наявна відповідна освіта)

так

 

 

У кухарів закладу наявна відповідна  освіта. Кухарі мають 4 та 5 тарифний розряд.

Систематичне проведення навчання персоналу забезпечено

так

 

 

Систематично проводиться санітарно просвітницька робота з персоналом Навчання персоналу складає — 1 раз на тиждень (пом.вихователів, кухарі і підсобний робітник) .

Медичний огляд персоналом пройдений відповідно до вимог

так

 

 

Медичний огляд працівники проходять згідно погодженого списку працівників на проведення профілактичних медичних оглядів у 2021 році (лист погодження від 04.03.2021р №4.2-057/2/3370-21)

Медичний огляд проходять 2 рази на рік, медичні книжки знаходяться в наявності. Вчасність проходження медогляду контролюється медичною сестрою старшою.Розшириний медичний огляд проходять працівники харчоблоку

Персонал у достатній кількості забезпечений

так

 

 

Забезпечений

 

спецодягом і спецвзуттям

так

 

 

Працівники харчоблоку, буфетна  групових осередків забезпечені спеціальним та санітарним одягом, промаркований.

 Санітарний одяг для робіт, пов'язаних з харчуванням:  халати, фартухи з тканини, для отримання та видачі їжі, ковпаки,  хустки.

Спеціальний одяг для прибирання приміщень: халати темного кольору, гумові рукавички.

Весь одяг промаркований , використовується за призначенням і зберігається окремо.

Придбання спецодягу здійснюється за власні кошти працівників харчоблоку.

Фартухи з полімерних матеріалів для миття посуду відсутні.

 

засобами гігієни

так

 

 

Забезпечені рідким бактерецидним милом, паперовеми рушниками, шкірним антисептиком.

Умови для дотримання правил особистої гігієни персоналом створені

так

 

 

Умови для дотримання правил особистої гігієни працівниками харчоблоку створені. Туалет для персоналу обладнаний санвузлом, умивальником,  з наявною проточною водою, милом, рушниками (паперовими) і вішаком.

Приміщення для персоналу (роздягальня, кімната приймання їжі, санітарний вузол, душова) обладнані, відповідають вимогам

так

 

 

Обладнана спеціальна кімната з шафами для верхнього одягу та особистих речей. Раковина для миття рук, туалетна кімната та душова кабінка.

Інструктивні матеріали (посадові інструкції, правила, методичні рекомендації, пам’ятки тощо) у наявності

так

 

 

Інструктивні матеріали є в наявності і зберігаються у медичної сестри та на харчоблоці (посадові інструкції працівників, задіяних в організації харчування; інструкція обробки продуктів, обробка яєць, графік прибирання  приміщень харчоблоку, правила миття кухонного та столового посуду, тощо)

 

Аптечка першої невідкладної допомоги у наявності

так

 

 

Аптечка першої невідкладної допомоги укомплектована, знаходиться у кабінеті  медсестри

 

Ведення документації:

 

так

ні

кількість

Опис

Технологічні картки приготування страв затверджені керівником у наявності

так

 

 

Технологічні картки приготування страв, калькуляційні карти, картка – розклад страви (для картотеки справ) в наявності, затверджені керівником закладу

Перелік постачальників харчових продуктів погоджений з територіальним підрозділом Держпродспоживслужби

так

 

 

Погодження переліку постачальників харчових продуктів здійснюється  централізовано відділом освіти Зміївської міської ради

 

Примірне двотижневе меню погоджено з територіальним підрозділом Держпродспоживслужби

так

 

 

Примірне двотижневе меню погоджене Головним управлінням Держпродспоживслуби в Харківській  області та затверджено директором закладу (на зимово-весняний  № 4.2-057/2/4196-21 від 18.03.2021; осінній №4.2-057/2/14564-20

від 19.11.2020 та на літній періоди №4.2--057/2/7567-20 від 25.06.2020).

 

Супровідні документи (товарно-транспортні накладні) на харчові продукти у наявності

так

 

 

Прийом харчових продуктів здійснюється лише при наявності товаро-транспортних накладних та  сертифікатів якості на продукти харчування

Накладні, сертифікати відповідно яких отримуються продукти харчування зберігаються в закладі освіти.

Програма лабораторного контролю у наявності, оцінка результатів лабораторних досліджень проводиться

 

ні

 

 

Задокументовані процедури прибирання, миття, дезінфекції, заходів з запобігання проникнення шкідників (дезінсекція, дератизація) у наявності

так

 

 

 

Документація дезінсекції, дератизації в наявності.

Графіки генерального прибирання — що четверга. Інструкції по прибиранню приміщень, миття посуду.

Медична документація по контролю за організацією харчування у наявності

так

 

 

В закладі в наявності: журнали бракеражу готової та сирої продукції, журнал контролю температурного режиму холодильного обладнання, журнал здоров’я працівників кухні, журнал виконання норм харчування, книга обліку відходів,  журнал лекцій з працівниками кухні.

Пропозиції щодо покращення роботи:

Заходи

Термін виконання

1

Виконати ремонт або заміну столів

До 01.09.2021

2

Забезпечити заклад двома електром’ясорубками (для сирої і готової продукції)

до 01.09.2021

3

Забезпечити працівників спецодягом в тому числі фартухами з полімерних матеріалів для миття посуду

до 01.09.2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Директор                                          АФАНАСЬЄВА І.І._______

Завгосп                                              ПОПОВА В.М.________

Медична сестра старша               ЩЕПІЛОВА О,С.                    

 

Логін: *

Пароль: *